autovakantie en rondreizen in Europa
Homepage > autovakantie en autorondreis in Europa

Autovakantie of autorondreis in Europa

De meeste mensen die met vakantie gaan kiezen voor de eigen auto. Geen wonder want je bent daardoor niet afhankelijk van derden en kunt zelf bepalen wanneer je waar naar toe gaat.

Voor een vakantie naar het buitenland is de auto ideaal. Bij veel reisorganisaties kun je dan ook kant en klare autovakanties boeken. Je bent dan verzekerd van een goede accommodatie, een reispakket met routebeschrijving en informatie over de lokale bezienswaardigheden.

Het voordeel van een autovakantie via een reisorganisatie is ook dat je maar één keer iets hoeft te regelen. Op Toer.Info vind je veel informatie over autovakanties per land maar ook per reisorganisatie. Let vooral op onze Toertips!

Toertip autovakanties

Tip: ons overzicht met de beste reisorganisaties met autovakanties in Europa

Autovakanties en reisorganisaties

Er is op het gebied van autovakanties en rondreizen door Europa een behoorlijk groot aanbod waardoor je bijna door het bos de bomen niet meer ziet. Toer.info schiet je daarbij te hulp want wij hebben alvast naar de beste aanbieders van autovakanties en rondreizen gezocht. Voorwaarde voor ons was in elk geval zekerheid èn kwaliteit! De door ons geselecteerde reisorganisaties zijn dan ook aangesloten bij de ANVR of SGR waardoor je zonder zorgen een vakantie kunt boeken.

Voor de traditionele autovakantie kies je over het algemeen voor één bestemming waarbij je verblijft in een hotel, vakantiehuis, appartement, chalet of een vakantiepark. Door de grote reisorganisaties worden ook steeds meer luxe campingvakanties aangeboden.

Autovakantie en rondreisRondreizen Europa

Een autorondreis is een ideale manier om een land tijdens je vakantie te ontdekken. Je bent flexibel om te gaan en te staan waar je wilt en zo kom je op de mooiste plekjes.

Je kunt bij veel reisorganisaties kant en klare rondreizen met eigen vervoer boeken. Dit zijn complete reizen waarbij vooraf hotels en/of vakantiehuizen zijn geregeld. Bij verblijf in een hotel is over het algemeen het ontbijt en het diner inbegrepen.

Het voordeel van kant en klare rondreizen zit vooral in het complete pakket met een goede routebeschrijving en hotel(s) of vakantiehuizen voor onderweg. De accommodaties worden ook meestal door de reisorganisatie zelf beoordeeld. Altijd fijn om te weten dat je op een goed adres aankomt en kunt overnachten!

Autovakantie of rondreis zelf regelen

Naast het boeken van een kant en klare rondreis met de eigen auto kun je natuurlijk zelf ook een rondreis uitstippelen. Dat is eenvoudiger dan je denkt. Het belangrijkste is om vooraf een route uit te stippelen.

Vervolgens ga je op zoek naar accommodaties langs de uitgezette route. Dit kan een hotel zijn maar ook een vakantiehuis, vakantiepark of een camping. Op Toer.info kun je snel en simpel zoeken naar voordelige hotels, vakantiehuizen en campingvakanties of campings voor je eigen tent, caravan of camper.

Op onze website vind je genoeg tips voor trips om zelf een geslaagde vakantie te regelen!

Handige tips voor een autovakantie zonder zorgen

Misschien is het een open deur, maar onderstaande tips kunnen behoorlijk wat problemen voorkomen en daar mee je vakantie tot een succes maken!

Tenslotte nog het volgende: Heb je het ook wel eens meegemaakt dat je bij aankomst op je vakantiebestemming tot de ontdekking kwam je iets vergeten was mee te nemen? Je kunt dat eenvoudig voorkomen door vooraf een checklist of inpaklijst te gebruiken. Op internet circuleren er diverse voorbeelden, maar deze vonden wij wel heel handig!

Navigatiesystemen & flitsers

Een navigatiesysteem in de auto of op de motor is natuurlijk vreselijk handig. Veel systemen, los of ingebouwd, beschikken over flitswaarschuwingen. Houdt er echter rekening mee dat steeds meer landen het waarschuwen voor de locaties met flitspalen verbieden!

Recent is het verboden in Frankrijk. Ook in Duitsland, België, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland gelden afwijkende regels voor flitsmeldingen, het gebruik of is het gewoon verboden!

Op de site van de ANWB staat altijd de actuele informatie over navigatieapparatuur.

Tip: vertrouw niet voor 100% op je navigatiesysteem en zorg altijd voor een goede kaart in de auto