Duitsland Frankrijk Griekenland Groot-Brittannië Italië Kroatië Oostenrijk Spanje Zwitserland
Vakantie in de Alpen en Europa

Vakantie in Duitsland
Homepage > Duitsland

Duitsland: aantrekkelijk voor jong en oud

Als vakantieland heeft de Bondsrepubliek Duitsland veel te bieden. Het land is te mooi om alleen maar vanaf de autosnelweg richting zuiden door de autoraampjes voor bij te zien snellen. Actieve vakanties in de bergen, op het water, op de golfbaan, fietsen en mountainbiken, wandelen in uitgestrekte bosgebieden of bergbekilmmen. Of gewoon lekker luieren op het strand of op de camping. Het kan allemaal bij onze Oosterburen.

Hoewel de Rijn veruit de belangrijkste rivier van Duitsland is en zich door fraaie landschappen slingert, zijn ook de Elbe, Moezel, Weser en niet te vergeten de Donau belangrijke waterwegen. De laatste rivier begint hier als klein stroompje zijn tocht naar de Zwarte Zee.

Mooie steden in DuitslandMooie steden

In Duitsland tref je in het hele land prachtige dorpen en steden aan. Je zult verstelt staan als je bijvoorbeeld in een stadje zoals Goslar of Quedlinburg ronddwaalt. Je waant je dan echt nog in de middeleeuwen. Dit zijn maar enkele voorbeelden. Natuurlijk zijn er dan ook nog prachtige steden zoals het altijd bruisende Berlijn, Hamburg, Düsseldorf, Hannover, Keulen, Aken en München. Het zijn ook prima bestemmingen voor een mooie stedentrip.

Prachtige streken

Duitsland is een vakantieland met een gevarieerd landschap en is niet voor niets vakantieland nummer één! Ontdek de stranden van de Noordzee- en Oostzeekust of trek de vrije natuur in van de Harz, de Eifel, het Zwarte Woud, het Sauerland. Meer dan de moeite waard is het merengebied van Mecklenburg en de Duitse Alpen in het zuiden nodigen uit tot (in)spannende wandelingen.

Attractieparken

Duitsland is ook met kinderen een prima vakantiebestemming. Er zijn talloze attractieparken die de vakantie, of een weekendje weg, een extra dimensie geven. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld: Phantasialand, Moviepark, Legoland Duitsland, Europapark in Rust.

Klimaat

In het westen heeft Duitsland een landklimaat met sterke invloeden van de Atlantische Oceaan. Het gevolg is zachte, soms wat winderige winters. Verder landinwaarts worden de winters strenger en de zomers warmer. In de oostelijke regio's zijn eveneens Atlantische invloeden merkbaar. Dat levert milde winters en koele zomers op. Het binnenland ondervindt meer de gevolgen van het alpineklimaat met koudere zomertemperaturen in de hogere regionen. De gemiddelde zomertemperatuur in Duitsland ligt afhankelijk van de regio rond de 19 tot 20 graden Celsius.