Duitsland Frankrijk Griekenland Groot-Brittannië Italië Kroatië Oostenrijk Spanje Zwitserland
Vakantie in de Alpen en Europa

homepage > Duitsland > Bielefeld

Stad en natuur gecombineerd in Bielefeld

Bielefeld WestfalenDe Duitse stad Bielefeld in Nordrhein-Westfalen combineert de voordelen van een grote stad met de ontspannende vrijetijdsmogelijkheden van het nabij gelegen Teutoburger Woud.

Goede bereikbaarheid, uitstekende hotellerie en gastronomie en een prachtige oude binnenstad met veel bezienswaardigheden uit een lang verleden maken de universiteitsstad tot een attractief reisdoel. De rond 1214 gestichte stad heeft zich ontwikkeld tot een modern centrum in het oostelijke deel van Westfalen.

Met 325.000 inwoners behoort Bielefeld tot de 20 grootste steden van Duitsland en heeft om diverse redenen internationale bekendheid.

De stad ligt in een prachtig middelgebergte aan de rand van het Teutoburger Woud. Met 480 hectare bos en 580 km wandelroutes biedt deze regio vele mogelijkheden voor vakantie, vrije tijd, sport en ontspanning.

Er zijn ook vele prachtige fietsroutes. Op het centraal station in de stad kunnen fietsen gehuurd worden. Maar je kunt bijoorbeeld ook met KRAS Reizen een mooie fietsbusreis boeken. Een ideale manier om de mooie omgeving van Bielefeld te ontdekken.

Er is een mooie botanische tuin en dierenpark en de historische binnenstad met ruime autovrije voetgangerszones tussen het station en de Sparrenburg zit vol elegante winkels, boetieks, kroegjes en restaurants met lokale tot hoogstaande internationale keuken.

Toertip Bielefeld / Teutoburgerwoud

Tip: voordelige autovakanties naar het Teutoburgerwoud en Bielefeld via KRAS, Pharos Reizen van ANWB of Vrij Uit. Je kunt natuurlijk ook zelf een hotel in Bielefeld of omgeving boeken.

Altstadt

Altstadt Bielefeld AltstadtIn de Altstadt ligt de Alter Markt omringd door fraaie patriciërshuizen. Daaronder het Crüwell-Haus met een laatgotische trapgevels uit 1530. In het trappenhuis en op de vloeren bevinden zich 7000 Delftse tegels uit de 16 e tot 18 e eeuw.

Het Stadstheater uit 1904 heeft een fraaie Jugendstill facade. Het vormt een bouwkundige eenheid met het eveneens uit dit jaar stammende Oude Raadhuis, dat elementen van gotiek met renaissance en andere historische bouwstijlen verenigt.

Ook op cultureel gebied heeft Bielefeld het nodige te bieden. Het hele jaar zijn er toneelvoorstellingen, musicals en concerten. In 11 musea wordt een diversiteit aan collecties en interessante speciale exposities geboden.

In de zomermaanden zijn er diverse evenementen in de Altstadt, waaronder het Sparrenburgfeest met middeleeuwse markt in juli en de Bielefelder Cultuur Zomer van mei tot september met optredens op de mooiste pleinen van de stad. Interessant is ook de Bielefelder Wijnmarkt in september en de Kerstmarkt vanaf eind november.

route naar Hohenlohe-Schwäbisch HallDe reis naar Bielefeld

De afstand Utrecht - Bielefeld bedraagt ca 272 km.

Bielefeld is per auto bereikbaar via Enschede, Gronau en Münster. Klik op de boevnstaande link voor de routebeschrijving.

meermeer informatie over Bielefeld