Vakantie in Kroatië
Homepage > Kroatië

Kroatië: vakantieland met aantrekkingskracht!

Kroatië is een vakantieland dat enorm in opkomst is met een groot aanbod vakantiehuizen en campings. Ideaal voor vakantie met het hele gezin of juist lekker met z'n tweetjes.

Kroatië heeft de vakantieganger heel veel te bieden en dat varieert van een luie strandvakantie tot een actieve vakantie aan zee of in het mooie binnenland. Er is een rijke geschiedenis met veel cultuur en historische plekken die het bezoeken meer dan waard zijn. Een veelzijdige bestemming dus!

vakantie in KroatiëQua natuur is Kroatië goed bedeeld. Er zijn dan ook vele natuurpArke-TUIn en nationale pArke-TUIn met een beschermde natuur die elk hun eigen karakter hebben. De prachtige natuur is misschien wel één van de minst aangetaste in Europa en ook nog eens erg gevarieerd. Strandliefhebbers komen volop aan hun trekken aan de Adriatische Zee met zijn vele baaien, eilanden en kiezelstrandjes.

In Kroatië ontmoeten de culturen van Oost-, West-, Midden- en Zuid-Europa elkaar wat heeft geleid tot een land met invloeden uit alle delen van Europa, maar vooral een mediterrane leefstijl!

Vakantie in Kroatië is nog betaalbaar en er zijn prachtige vakantiehuizen en campings met luxe accommodaties die het een ideale vakantiebestemming maken. Kroatië is ook een prima bestemming voor een vakantie met de auto.

Toer tip » Arke-TUI heeft ruim 200 vakanties in Kroatië

UNESCO Werelderfgoed.

Kroatië kent een rijk en historisch verleden en dat wordt weerspiegeld in talloze musea, kerken, dorpen en plaatsen. Kroatië is het land van verrassingen waar je tijdens een wandeling op onverwachte plekken oog in oog kan komen te staan met de bijzondere en historische monumenten van het land. Dat maakt het extra aantrekkelijk want naast zon, zee en strand zijn er dus heel veel bezienswaardigheden.

Er zijn inmiddels 7 bijzondere plaatsen die tot het UNESCO Werelderfgoed behoren.

  1. De oude stad Dubrovnik ligt als een parel aan de Adriatische Zee
  2. Trogir is een unieke stad waar de geschiedenis terug gaat tot de Hellenen.
  3. In Šibenik ligt de kathedraal van St. Jacob
  4. Split heeft het prachtige Diocletianuspaleis.
  5. Het kathedraalcomplex Euphrasie in Poreč heeft onder meer schitterende mozaïken
  6. Starigradsko polje heeft unieke wijngaarden en olijfboomgaarden uit de Oude Griekse tijd
  7. Het Nationaal Park Plitvice Meren heeft 16 schitterende meren en een bijzondere natuur

Adriatische Zee

De kust van Kroatië, inclusief die van de vele eilanden, is maar liefst 5835 km lang. Het water van de Adriatische Zee is mooi blauw en vaak kun je op open zee tot ruim 56 meter diep kijken. Gemiddeld heeft het water een temperatuur van tussen de 22 tot 27 graden Celsius.

De stranden langs de Adriatische Zee variëren van mooie strakke zandstranden tot mooie baaien met kiezelstranden. Veel van de stranden hebben een blauwe milieuvlag die de kwaliteit van strand en zwemwater garanderen. Deze stranden zijn ook veilig. Mooie zandstranden zijn te vinden op de eilanden Susak, Dugi otok , Korčula , Ugljan en Pag en ideaal voor een kindvriendelijke vakantie!

Dalmatië, Istrië, Kvarner

Dalmatië is de streek van mooie steden en stranden maar ook rotskusten. In de prachtige Adriatische Zee liggen ruim 1000 eilanden die grotendeels onbewoond zijn. Een mooi vakantiegebied waar je heerlijk kunt zwemmen, zeilen, surfen maar ook kunt duiken. Voor duikers zijn vooral de onderwatergrotten en de bijzondere fauna en flora erg aantrekkelijk.

Kvarner staat ook bekend als de Kroatische Rivièra met prachtige stranden en vissersdorpen die nog heel authentiek zijn. De streek wordt langzamerhand door het toerisme ontdekt. De vele eilanden in de Adriatische Zee zijn met veerboten goed bereikbaar en een bezoek zeker waard. Het vasteland van Kvarner kent een fraaie natuur in het Nationaal Park Risnjak waar je in een bosrijke omgeving prachtige wandelingen kunt maken.

Istrië doet veel mensen aan Italië denken. Deze streek is een populaire vakantiebestemming met een gevarieerde natuur en bekende badplaatsen zoals Porec, Rovinj, Medulin, Pula, Umag en Vrsar. In Istrië worden veel vakantiehuizen te huur aangeboden en meestal ook met een eigen zwembad. Het is een prima gebied voor een heerlijke vakantie met de hele familie.


Tip! In de jaren '90 woedde er een burgeroorlog op de Balkan en in Kroatië is dat nog merkbaar in het binnenland. Er liggen mijnenvelden die nog niet zijn opgeruimd. Deze zijn gemArke-TUIerd met wit/rode borden met het opschrift ne prilazite of mines / mnhe. Dit betekent houdt afstand. Negeer deze waarschuwing niet want het gebied er achter is levensgevaarlijk. Blijf altijd op de aangegeven paden en als er geen borden staan, vooral in afgelegen gebieden, dan is het aan te raden om eveneens niet van de paden af te gaan. Bij twijfel raadpleeg dan de lokale bevolking.