Camping en glamping
Home > campingvakantie

Huur een luxe tent, stacaravan of lodge

In heel Europa kun je op steeds meer campings een luxe ingerichte tent huren of een comfortabele stacaravan. Vooral in de zuidelijke landen verschijnen er steeds meer verschillende accommodaties zoals luxe lodges met 1 of 2 badkamers, safaritenten met douche en toilet, accommodaties met airco of boomhutten.

Campingvakanties boek je eenvoudig online

Het is een ideale vorm van vakantie voor gezinnen met kinderen. Zij vermaken zich uitstekend op de campings die voorzien zijn van grote zwembaden en speelparadijzen. Papa en mama genieten ook maar dan vooral van het comfort en de luxe van een compleet ingerichte tent of stacaravan.

Maar ook als je met z'n tweetjes op vakantie wilt gaan is het de moeite waard. Vooral als je buiten de schoolvakanties kunt gaan. Het is dan niet alleen een stuk rustiger op de campings maar deprijzen liggen dan ook lekker laag. Als je dit combineert camping aan zeemet kortingsacties kun je vaak al voor een paar honderd euro een week kamperen!

De luxe van glamping

Het voordeel van een tent of stacaravan huren is ook dat je meestal niet gebonden bent aan vaste aankomstdagen en dus ook door de week kunt aankomen. Vooral in het drukke hoofdseizoen is dat plezierig omdat je dan de drukte op de weg in het weekend kunt vermijden.

Vaak kun je vanaf 2 of 3 nachten boeken en dat biedt ongekende mogelijkheden. Natuurlijk kun je 2 of 3 weken op één plaats blijven, maar als je wat langer gaat is het juist leuk om eens op meerdere plekken te gaan.

Het is een unieke manier om meer van een land of streek te ontdekken. Luxe kamperen hoeft trouwens helemaal niet zo duur te zijn. Bij de meeste organisaties krijg je ook aantrekkelijke kortingen. Er zijn dan ook vaak aanbiedingen zoals 14=10 en zelfs 21=14 waardoor je veel minder nachten betaalt voor je verblijf. Zo wordt een mooie vakantie nog voordeliger!


Tip: actuele acties en vroegboekkortingen van campingorganisaties op onze kortingspagina

Verhuurbedrijven

Er zijn veel organisaties die compleet ingerichte tenten en stacaravans aanbieden. Om een overzicht te houden van alle verhuurbedrijven met campingvakanties hebben wij de belangrijkste aanbieders van luxe campingvakanties op een rij gezet.

Suncamp, Homair, Canvasholidays, Vacanceselect, vormen de top als het gaat om de verhuur van luxe tenten, lodges en stacaravans, maar er zijn er nog veel meer.

Wij hebben deze verhuurorganisaties met de beste aanbiedingen en scherpe prijzen al voor je opgezocht. Je kunt in ons handige overzicht snel zien wat de sterke punten per merk zijn.

Zo luxe als je maar wilt

De ontwikkeling in luxe kampeervakanties gaat snel.

Het aantal accommodaties en campings neemt fors toe. Tegenwoordig kun je heel luxe tenten en stacaravans huren die bijna net zo comfortabel zijn als een doorsnee vakantiehuis. In elk geval zal het je aan luxe en comfort niet ontbreken en ervaar je het gemak van bij je thuis. Kinderen zullen volop genieten op een camping!

Een vakantie op een camping wordt dus steeds luxer waardoor papa en mama ook volop kunnen genieten van de vakantie. Wij signaleren dan ook dat steeds meer gezinnen kiezen voor een luxe campingvakantie in plaats van voor een vakantiehuis.

Wij zijn zelfs al campings met luxe tenten tegen gekomen inclusief een ligbad!

Suncamp Holidays

Een speciale vermelding verdient het Nederlandse Suncamp Holidays.

Deze organisatie is nauw verbonden met ACSI de campingexpert en bekend van de groene campinggids. Dit levert een hoge kwaliteit op van de aangeboden campings die allemaal persoonlijk door een inspecteur van ACSI zijn beoordeeeld. Elk jaar trekken deze inspecteurs er op aan om de aangesloten campings van top tot teen te checken. Je bent dus verzekerd van een prima plek!

Maar dat is niet alles. Suncamp holidays ontwikkelt ook luxe campingaccommodaties en de laatste jaren zijn zij koploper als het gaat om luxe stacaravans, lodges en safaritenten. Een verblijf in een SunLodge accommodatie is een feest voor jong en oud!

Wij zijn er dan ook trots op dat Toer.Info speciaal partner is van Suncamp Holidays waardoor je deze top campings nu direct via onze website kunt zoeken, bekijken èn direct kunt boeken!

Bekijk hier de luxe accommodaties en campings van Suncamp holidaysklik hier!