Vakantie OostenrijkHomepage > Oostenrijk

Oostenrijk heeft veel te bieden als vakantieland.

Lieflijke dalen worden in Oostenrijk afgewisseld door imposante bergketens met de Grossglockner (3.798 m) op de grens van Tirol en Karinthië als hoogste top van het land.

Ca. 75% van het land is bergachtig. In het noorden liggen wat meer heuvelachtige en bosrijke gebieden (zoals het Bohemer Woud). In het oosten en zuidoosten vind je de lager gelegen streken zoals in Niederösterreich en het Burgenland. Hier ligt ook het prachtige natuur- en vogelgebied Neusiedlersee.

De belangrijkste rivier in Oostenrijk is de Donau. Deze loopt door Oberösterreich en Niederösterreich naar Hongarije. Aan de oevers van die schöne blaue Donau ligt ook de mooie hoofdstad Wenen. Het is ook de grootste stad van het land met meer dan 1,5 miljoen inwoners. Andere belangrijke en ook toeristisch interessante steden zijn Innsbruck, Graz, Linz en Salzburg

Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor veel Oostenrijkers die buiten de grote steden wonen. Oostenrijk is ook het meest bosrijke land van Centraal-Europa.

Maar liefst 37 procent van het land wordt bedekt met uitgestrekte wouden met vooral naaldbomen. In combinatie met de bergen is er dan ook een zeer aantrekkelijke ambiance voor een heerlijke vakantie. Geen wonder dus dat er veel mensen gaan wandelen of fietsen

Ga je zelf met auto naar Oostenrijk? Zorg dan dat je auto tip top in orde is. Goede banden zijn vooral een must om te zorgen dat je in alle weersomstandigheden grip hebt!

Vakantiehuis Oostenrijk hurenVakantiehuizen in Oostenrijk

Tip: kies de aankomstdatum bij periode en de reisduur. Wij vinden dan alleen vakantiehuizen in Oostenrijk die nog vrij zijn.

Met meer kenmerken kun je handige selecties maken zoals: hond(en) toegestaan, afgesloten terrein, wifi, vaatwasser, afstand water (of skipiste) etc.

Klik hier om te zoeken

Toertip Oostenrijk

Tip: handig overzicht met reisorganisaties en vakanties naar Oostenrijk

Oostenrijk vakantieVeel vakantiemogelijkheden

Liefhebbers van een vakantie in de bergen zijn in Oostenrijk op hun plaats en hebben een keus uit talloze mogelijkheden om te wandelen, te mountainbiken en verschillende vormen van bergsport.

Maar er zijn ook talloze meren in vooral Salzkammergut en Karinthië. Aan de oevers van deze meren liggen vooral veel campings. Alle vormen van watersport zijn er mogelijk en in het glasheldere water is het uitstekend zwemmen (soms een beetje fris).

De schitterende natuur met unieke flora en fauna is indrukwekkend en zal op menigeen een verpletterende indruk achterlaten waardoor de eerste keer met vakantie in Oostenrijk over het algemeen ook niet de laatste keer is.

De bevolking is vriendelijk en weet een gemoedelijke sfeer te realiseren waarbij het de gast zoveel mogelijk naar de zin wordt gemaakt. Ook op cultureel gebied valt er in Oostenrijk veel te beleven.

Aan vakantie met kinderen wordt veel aandacht besteed in alle vakantieplaatsen en regio's. En wandelen is uiteraard overal volop mogelijk. Van makkelijke voettochten in de dalen tot klimpartijen in de bergen.

Ook aan fietsers is gedacht. De laatste jaren is het net fietsroutes steeds verder uitgebreid en zijn er nu honderden kilometers aan speciale fietspaden. Er kunnen talloze dag en meerdaagse tochten gemaakt worden. Waarbij desgewenst voor het transport van de bagage gezorgd wordt. Mountainbikers vinden pittige trajecten in het hele land.

Een vakantie in Oostenrijk kun je goed zelf regelen door een vakantiehuis of chalet te boeken, maar je kunt tegenwoordig ook heel mooie all-inclusive reizen boeken. Hierbij zijn voor de hele familie eten, drinken en activiteiten opgenomen zodat je ter plekke alleen maar hoeft te genieten van een zorgeloze vakantie!

In een recent onderzoek van Zoover koos 12,7% van alle deelnemers (17.000) de inwoners van Oostenrijk als het meest gastvrij en vriendelijk van Europa. Dat kunnen wij alleen maar beamen!

Toertip Oostenrijk

Tip: ons overzicht met alles over fietsvakanties en fietsen in Oostenrijk

Toer Tip: Pharos Reizen ANWB

Pharos Reizen van ANWB heeft naar Oostenrijk een heel aantrekkelijk pakket met kindvriendelijke vakanties

Ook als je zonder kinderen op vakantie gaat zijn er vriendelijk geprijsde reizen met de kwaliteit van de ANWB.

Bijzonder vinden wij de all-inclusive vakanties terwijl ook de wandelreizen en de fietsvakanties meer dan de moeite waard zijn. Een echte aanrader!

Klimaat

De Alpen zijn dikwijls zonnig in de wintermaanden en wat meer bewolkt in de zomer. Het dal van de Donau en de omgeving van Wenen zijn de droogste gebieden. Hier komt in de wintermaanden ook de minste sneeuwval voor.

De zuidelijke provincies Karinthië en Stiermarken hebben mediterrane weersinvloeden en warmere zomers dan de Alpengebieden als het Salzburger Land, Tirol en Vorarlberg. Wel kan het in het zuiden stevig onweren.

De gemiddelde temperaturen liggen in de zomermaanden tussen de 15 en 25 graden C. Voor een vakantie in de bergen dus aangenaam.